nopCommerce

nopCommerce är en open-source e-handelslösning som är byggd med Microsoft-teknik. Applikationen är uppbyggd med hjälp av moduler, vilket ger stor flexibilitet vid systemanpassningar. Denna lösning passar stora företag lika mycket som små. Alla smarta funktioner och konfigurationsinställningar är ordnade på ett logiskt sätt. Ovana användare kan snabbt lära sig att administrera webbutiken.​

Här nedan beskriver vi en del av de fördelar med och den funktionalitet som finns i nopCommerce. Kontakta gärna oss på IDP Solutions om du vill veta mer.


Mobil e-handel

När vi bygger din webbutik med nopCommerce i grunden får du även en mobilanpassad webbutik. nopCommerce är byggd med responsiv teknik, vilket gör att oavsett från vilken enhet dina användare kommer in på er webbshop får de en fin användarupplevelse som är anpassad för enheten.


Utcheckning

Plattformen inkluderar anonym utcheckning, vilket ger kunden möjlighet att göra en utcheckning för köp utan att först behöva registrera sig i webbutiken. All utcheckning vid köp sker på en enda sida, vilket förenklar och förbättrar köpupplevelsen.


Flera butiker i en installation

En installation av nopCommerce kan inkludera en enda eller flera butiker. Multistore-funktionen ger dig möjlighet att skapa flera webbutiker inom en och samma nopCommerce-installation. Webbutikerna kan ha olika domännamn och olika grafiska utseenden. Dina kunder kommer att uppfatta dessa webbutiker som olika, men du kan administrera produkter i dessa butiker från en och samma administrationspanel.


Flera leverantörer och drop shipping (direktleverans)

Registrera alla leverantörer för dina artiklar så kan var och en av dem få en egen inloggning för att kunna kontrollera försäljning och administrera sina egna produkter. Denna fina funktion gör det möjligt att använda s.k. drop shipping (direktleverans). Leverantören får då ett e-postmeddelande när en vara köps och kan leverera den direkt till slutkunden utan att produkten ska skickas via dig. Varor från olika leverantörer kan visas i din produktkatalog som dina egna. Vid försäljning går alla pengar direkt till butiksägaren som i sin tur reglerar betalningen manuellt med sina leverantörer.

 

Betalningsalternativ

Över 50 betalsätt är tillgängliga i nopCommerce. Vi på IDP Solutions AB har tagit fram "Klarna Checkout", en modul som möjliggör betalningar med Klarna.
​I nopCommerce finns det också möjlighet att hantera återkommande betalningar.


Moms

I nopCommerce är det  möjligt att skapa olika momssatser. Du kan ange om fraktavgift ska momsbeläggas och koppla olika momssatser till olika produktkategorier, olika kundgrupper och olika länder.


Produkter

 • Som butiksägare har du stor flexibilitet och många möjligheter att påverka hur dina produkter ska visas.
 • Produktattribut: lägg till egna produktegenskaper, såsom färg, modeller, etc.
 • Användare kan ladda upp egna bilder och kommentarer, samt betygsätta produkter
 • Produktjämförelser
 • Lagerhantering
 • Ange olika priser till olika kundgrupper, rabatter, kampanjer

 

nopCommerce är anpassat för alla möjliga typer av produkter, t.ex.

 •  Digitala produkter
 •  Hyrprodukter
 •  Prenumerationer
 •  Digitala produkter
 •  Byggbara produkter
 •  Relaterade produkter